dissabte, 10 de desembre del 2011

4-Punts de venda



Mas Fontanals disposa de diverses vies per tal de fer arribar Arisoptera als seus consumidors.

4.1 La botiga de Mas Fontanals
En primer lloc, una de les opcions es acudir a la botiga del celler i comprar les ampolles directament de la finca, fet que comporta pagar un preu inferior del que podriem trobar fora d’allí.

4.2 Via Online
En segon lloc  i gràcies a l’evolució de les noves tecnologies podem gaudir d’un servei online. La mateixa web  de la casa disposa d’un servei en el cual es pot fer una comanda que s’envia al seu destinatari en un peíode breu de temps. D’alta banda i  seguint amb aquesta línia, a internet també podem trobar pàgines d’empreses  i assosiacions que es dediquen a vendre  vins i altres tipus de begudes alcohòliques. Són un seguit de portals que posen a disposició del consumidor  un llistat de productes amb preus relativament econòmics i amb tot tipus de games i denominacions. Cada persona afegeix al cistell  el vi que vol comprar i de la mateixa manera que  a la web de Mas Fontanals, es paga ultilitzant el número de compte bancari i seguidament s’envia a casa. Un dels punts a favor d’aquest sistema és la comoditat del consumidor, la gran varietat i extensió de productes i les petites explicacions que faciliten la tria. En tenim alguns exemples en els webs :  www.totvi.com, vinum.cat  i www.grauonline.com, els cuals compleixen les característiques esmentades.

4.3 Comerços
D’altra banda, també podem trobar el producte a múltiples comerços com: les grans superficies, els restaurants o les botigues especialitzades. Cada cop més, s’obren nous establiments on es poden degustar diferents  varietats de vins i, en el cas de que aquest hagi agradat, també té l’opció de comprar-ne.
Si ens centrem en el territori Penedesenc trobem una gran diversitat de vineteries, aquestes permeten al client  poder probar una gran varietat de vins, ser aconsellats de pimera mà, contrastar la informació i poder gaudir del bé, encara que en menor quantitat, sense haver de pagar per una ampolla sencera.
A Vilafranca del Penedès, per exemple, tenin un gran ventall d’opcions dels cuals en  destaquem  dos dels principals.

Es tracta d’ un establiment especialitzat en vins i caves, és una botiga i al mateix temps vinateria. Permanentment ofereix 28 referències a copes, amb unes propostes que van variant. D’entre les nombroses opcions que hi ha a la botiga també es pot optar per triar una ampolla i consumir-la en el mateix establiment amb el sistema de cobrament per “descorche” únic a Vilafranca.
Té l’objectiu de donar a conèixer el producte de la DO penedès i d’altres que s’elaboren en altres contrades. Seria, per tant, un dels punts on podriem trobar Arisoptera tant per degustar com per comprar.

                          *  Imatge de referència de la botiga


4.3.2 Inzolia

Fou l’impulsor del món de la Vinateria a Vilafranca i és també un punt on podriem trobar les ampolles d’Arisoptera. Venda al públic, distribució de vins i caves per a el sector de la restauració, organitzacions de tasts i cursos i també consta d’un bar de vins.
Inzolia fa una selecció de productes que consta d’aquells que els hi han semblat més interessants i innovadors, a més dels que per la seva trajectòria i qualitat mereixen el respecte que els atorga la tradició.


Les seves instalacions consten d’una taberna, amb una carta de vins i caves a copes àmplia i canviant, una selecció d’aperitius per acompanyar i la possibilitat d’escollir qualsevol dels vins de la botiga per compartir amb grup.

                                             
             *  Taberna               Façana de la vinateria     Distribució de vins i caves        

Les botigues consten de 2000 referències de vins, caves i licors del Penedès i d’arreu del món acompanyats d’una orientació professional.

La venda d’unitats i caixes a l’engròs també consta amb la distribució particular i l’ assessorament d’un enòleg per a l’elaboració de cartes de vins per a bars i restaurants,

4.3.3 Cal Feru

Es tracta de la botiga de vins i caves situada a Sant Sadurní d'Anoia que consta de més de 1000 productes diferents. Disposa d’una gran gama de caves, així com vins de la Denominació d'Origen Penedès, vins d'altres denominacions d'origen, destil·lats i d'alguns productes d'alimentació selecta.



                *Exterior de la botiga                             Interior de la Botiga


4.3.4 Altres

Tanins, Arunya, Va Devins, Coupage, Divinic i Sinduri són altres noms de vinateries que poc a poc s’estan consolidant dins el territori penedesenc. El foment de la DO pròpia de la comarca i la qualitat dels productes dels seus establiments, fan que tinguin una consideració important dins d’aquest món.

Interior de Sinduri

4.4 Festivals i fires
Sobretot en les zones de tradició vitivinícola com és el Penedès, trobem un seguit de fires i actes populars que normalment es duen a terme entre els dos mesos anteriors i els dos mesos posteriors a la verema. Aquests, permeten als compradors un millor coneixement del producte de la terra,la possiblitat de degustar vins que tot just han sorgit al mercat i la compra d’aquests. És per aquest fet, que és una arma de publicitat per a una bodega que tot justa acava de surgir al mecat, com en el cas de Mas Fontanals.


 4.4.1 Vijazz(Caixa Penedès)

Es tracta d’un esdeveniment festiu i participatiu on es donen a conèixer els millors vins i caves del Penedès a ritme de Jazz. Es celebra el primer cap de setmana de juliol  i  té lloc al centre històric de Vilafranca del Penedès. Aquest acte consta d’una fira de vins i caves elaborats en zona penedesenca, concerts de jazz gratuïts d'artistes mundials i nombroses activitats paral·leles : tastos comentats, visites a cellers, maridatges, brass bands i espectacles al carrer.

Imatge del cartell publicitari

En aquest cas, Mas Fontanals podria tenir un estanc dins la fira on persones que disposesis dels tickets (previament comprats) podrien degustar Arispotera  i a partir d’aquí expandir-se al mercat.


4.4.2 Most

Most és un nou festival de cinema d’abast europeu que cada any vol recollir la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, del vi i del cava i brindar pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules inèdites de grans autors. L’entrada  incloïa 3 degustacions de vi o cava dels cellers col·laboradors, una entrada per a qualsevol sessió de cinema del Most Festival i finalment una cpa del Most Festival d’obsequi.

                                 *   Imatge del cartell publicitari

La primera edició se celebrà del 10 al 13 de novembre de 2011 i va incloure diverses activitats cinematogràfiques i enoturístiques. Most també fou  l’acte principal que es va organitzar al Penedès en motiu del Dia Europeu de l’Enoturisme ( dia 13 de novembre).

Per tant, en el cas de que Mas Fontanals fos un dels cellers colaboradors en l’acte, fet que interessaria per tal de donar-se a conèixer, Arisoptera seria un dels vins inclusos dins les degustacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada