Elaboració

Arisoptera és un coupage únic compost d’un 90% Xarel·lo i un 10% de Malvasia. Sorgeix de la collita de les finques Casanova i Torrona a 300 metres d’altitud amb uns sòls calcaris pedregosos. El 2009 va ésser un any en el que vam trobar molt bon estat del raïm fet que juntament amb la poca quantitat de brotitis va ajudar a incrementar-ne la qualitat .Aquestes terres són tractades d’acord amb l’agricultura biodinàmica, per tant, treballant d'acord amb les energies i la vida, cercant un punt d’unió entre la terra i l'home, tot procurant assegurar la salut del sòl i els ceps. 


                        Jaume Fonatanals, fill i enòleg de Mas Fontanals catant Arisoptera





Arribat el punt òptim de maduració, es du a terme la collita d’una forma manual  amb caixes de fins a deu quilos. Seguidament entrem el raïm al celler a través de la taula de selecció, on l’equip de Mas Fontanals, seguint les directrius d’unt rigorós criteri selectiu, escull els grans en l’estat idoni per tal d’iniciar el procés.  Després fem un derrapat per passar a una premsa pneumàtica on aixafem el raïm suaument d’on només        n’obtenim el primer raig per elaborar aquest vi. Un cop fet el suau premsat, passem a la fermentació controlada i lenta en tines d’acer inoxidable entre 18 ºC i 20ºC aproximadament. 



Instal·lacions on es duen a terme els processos de producció