dissabte, 19 de novembre del 2011

El Clima Mediterrani a Mas Fontanals


La propietat de Mas Fontanals incluida a la zona vitivinícola de l’Alt penedès, ens presenta unes condicions climàtiques de la Mediterrània interior, estius secs i calorosos i hivers suaus, on les oscilacions de temperatura són graduades gràcies a la proximitat del mar. Les nostres finques son situades a la depressió geogràfica, entre la Serralada Litoral, Montserrat i la Serra d’en Compte. Aquestes, afavoreixen un clima idoni per al cultiu de la vinya i el seu desenvolupament. Fan de barrera de les baixes temperaturas dels Pirineus Catalans, de la humitat del mar provinent de la costa i dels diferents vents que envolten la zona.

En les nostres finques podem parlar d’una mitjana de 14ºC durant l’any, arribant com a màxim als 850 litres per metre quadrat. Les temperatures màximes es donen durant l’estiu, sobretot al mes d’agost amb uns 29ºC de mitjana i l’hivern amb uns 3ºC al mes de Gener. En aquest últim període tenim un risc de gelades i altes plujes que poden modificar el cícle.

El clima penedesenc, del cual gaudeixen els nostres sòls, és  lluminós, amb  unes  2.500 hores d'insolació de mitjana que favoreixen el procés de  maduració del raïm.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada